Er is geen betere tijd om vandaag gezonder te gaan eten ! 

Angélique Slambrouck, Nathalie Vanmarcke, Sandra Vanoverbeke, Fabienne Vermote


In ons voedings.dok kunt u terecht voor advies omtrent:

- gezonde voeding ter preventie van hart- en vaatziekten, osteoporose, en andere ziektes. 

- over- en ondergewicht (volwassenen en kinderen)

- aangepast diabetesdieet

- voedingsadvies bij hoge bloeddruk of verhoogde cholesterol

- spijsverteringsproblemen 

- voeding bij/na kanker (oncodiëtiek)

- voedingsintoleranties (glutenintolerantie, lactose intolerantie, …)

Meer specifiek kunt u voor diabeteseducatie binnen het zorgtraject diabetes en voortraject diabetes bij onze diabetesverpleegkundige terecht.

Bij de meeste mutualiteiten is er voor dieetadvies een tegemoetkoming mogelijk. Ook voor diabeteseducatie is er binnen de diabetestrajecten terugbetaling voorzien.

Onze medewerkers scholen zich regelmatig bij om op te hoogte te zijn van de recentste richtlijnen. U kunt hen steeds contacteren om verdere afspraken te maken of meer informatie te bekomen.

Angélique Slembrouck

Gezond eten is een manier van leven. Het is iets persoonlijks en verdient bij iedereen een individuele aanpak. Bij Medihaven begeleid Angélique mensen naar een gezond en evenwichtig eetpatroon.

Je kan bij haar terecht voor voedingsadvies bij gewichtsverlies, diabetes, sportvoeding, maag- en darmklachten, voedselallergieën en intoleranties, gewichtstoename,....

Daarnaast organiseert Angélique regelmatige voordrachten en workshops rond gezonde voeding en gezonde kookworkshop. Alle informatie vind je terug op haar website (www.angeliqueslembrouck.com) samen met een hele reeks recepten en tips.

Studies

2010-2013: Bachelor Voeding en dieetkunde, KAHO Sint-Lieven, Gent

2013-2014: Postgraduaat Diabetes educator, Artevelde hogeschool, Gent

2014-2015: Sportdiëtiste, AP hogeschool, Antwerpen

Nathalie Vanmarcke

Diëtiste, Nathalie Vanmarcke, is bachelor in de voedings- en dieetkunde. Na haar opleiding behaalde ze een postgraduaat tot diabetes educator. 

Ze is erkend diëtiste en diabetes educator in Nieuwpoort en omstreken. Ze liep stage in het AZ West te Veurne, de thuiszorg, het diabetescentrum AZ Groeninge Kortrijk en in het Mankweng en Polokwane ziekenhuis te Limpopo (Zuid-Afrika).

Als diëtiste en diabetes educator helpt Nathalie Vanmarcke bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en een voeding die daarbij past. Het is belangrijk een dieet te vinden dat volledig is aangepast aan uzelf. Er wordt rekening gehouden met uw wensen en eisen bij de voeding, maar ook met de voedingsmiddelen die u al dan niet lust.

Op dinsdag- en woensdagvoormiddag is zijn aanwezig in Medihaven. Ook buiten deze dagen zijn afspraken mogelijk.

Fabienne Vermote

Fabienne Vermote is 15 jaar werkzaam geweest als verpleegkundig diabeteseducator, waarvan 10 jaar in AZ Damiaan als educator voor volwassenen en ook 3 jaar halftijds als kinderdiabetes- verpleegkundige in het AZ Sint-Jan te Brugge.

Sinds 2010 werkt zij als zelfstandig educator in bijberoep. Geregeld geeft ze voordrachten en groepsecudaties voor diabetespatiënten.

U kunt bij haar terecht voor meer uitleg omtrent de ziekte, ze helpt je op pad bij de start of bij aanpassingen van de behandelen, helpt je de juiste voedingskeuzes maken en zet je op weg meer te gaan bewegen. Kortom je personal diabetescoach ! 

Om de 2 weken op woensdagvoormiddag zal Fabienne aanwezig zijn in Medihaven. 

nuttige documenten en links

er werden nog geen documenten of links toegevoegd