Vakantie 2022
28.06.2022

Ook dit jaar is er de hele vakantieperiode continuïteit van zorg in Medihaven. De artsen nemen afwisselend 2 weken rustpauze. Dr. Dewulf eerste twee weken van juli gevolgd door dokter Declercq M. Eerste twee weken van augustus zijn Dr. Maes en Dr. Desmet afwezig. Dr. Declerck moet wachten tot eind augustus om even uit te rusten. Samen met onze HAIO zorgen we voor voldoende bezetting. Het secretariaat blijft zoals steeds bereikbaar tijdens de gekende openingsuren. We vragen wel zoveel als mogelijks de middagpauze te respecteren. 

Start HAIO Cedric Simoen
06.04.2022

Sinds 1/04/2022 is onze nieuwe huisarts in opleiding Cedric Simoen aan het werk in onze praktijk. Cedric behaalde zijn diploma aan de UGent. Nadien was Cedric reeds één jaar actief als arbeidsgeneesheer. Vorig jaar was hij werkzaam bij de collega's van de Boei in Nieuwpoort, aansluitend volgde hij 6 maand stage op een Geriatrische dienst. De komende 18 maand vervolledigt hij zijn huisartsopleiding bij ons in Medihaven. 

Nieuwe test- en quarantaineregels vanaf 10/01/2022
07.01.2022

Maandag 10/01/2021 gaan de nieuwe regels omtrent testing en quarantaine van kracht. Hieronder vindt u een handig overzicht. Handige telefoonnummers, websites en documenten vindt u onder ons tabblad COVID. 

Start nieuwe praktijkassistente!
01.06.2022

We verwelkomen Maureen in onze praktijk die de taak van Cindy als praktijkassistente zal overnemen. We wensen Cindy veel succes toe in haar nieuwe job in WZC Westduin. 

Update ontvangen medisch vertegenwoordigers
22.01.2021

Naar aanleiding van de huidige COVID-situatie hebben de dokters beslist om geen vertegenwoordigers meer te ontvangen. 

In de toekomst zullen de dokters enkel nog vertegenwoordigers ontvangen indien er een nieuw product aangeboden wordt (geen nieuwe generieken!). Indien dit van toepassing is kunnen jullie een mailtje sturen naar ons algemeen emailadres info@medihaven.be, dit wordt met de dokters besproken en hierna nemen we terug contact met u op. 

Versterking onthaal
09.11.2020

Vanaf maandag 9/11/2020 wordt ons secretariaat en onthaal uitgebreid met een derde praktijkassistente, naast Catherine en Morgane. Cindy Robijns zal u vanaf dan bijstaan voor het maken van een afspraak, aanvraag van een huisbezoek of een administratief probleem. De openingsuren van het secretariaat worden aangepast. Behoudens noodgevallen zal het secretariaat elke dag, ook in verlofperiodes, bereikbaar zijn van 8u tot 12u30 en van 14u tot 18u30. Gelieve niet onnodig telefonisch contact op te nemen. Dagelijks worden nieuwe afspraken online-boekbaar gezet. Aanvragen voorschriften en administratieve problemen worden het vlotst via mail of schriftelijk ter plaatse gedaan. De praktijkassistentes zouden graag telefonisch bereikbaar blijven voor mensen die dringend de praktijk wensen te bereiken of geen andere mogelijkheden hebben (zoals onze oudere patiënten) 

Luchtwegafspraken in nieuwe kabinetten.
30.09.2020

Er werden wat aanpassingen in onze praktijkwerking gedaan. Extra kabinetten en een extra arts. We bereiden ons voor op het winterseizoen en zorgen dat u steeds terecht kan in Medihaven voor al uw klachten. Dit mits goeie afspraken op een veilige manier. Voor luchtwegklachten: ingang via Oostendestraat 3 !! 

Start Dr. Maarten Declercq
01.10.2020

We verwelkomen dokter Maarten Declercq in onze praktijk. Na studies pharmacie en geneeskunde is hij volledig klaar om werk te maken van uw gezondheid! Een nieuwe vaste arts in ons huisartsenteam om de immer stijgende zorgvraag in Medihaven de baas te kunnen blijven. We wensen Maarten een goeie start en hopen dat u ook in hem een vertrouwde huisarts vindt. 

Symptomen
14.05.2020

Gelieve eerlijk te zijn over uw symptomen. Indien je wat verkouden of grieperig bent, kunnen we u op korte termijn geen fysieke afspraak bij onze dokters aanbieden. We zullen samen met de huisarts een gepaste oplossing voor u vinden. Indien u dan symptomen vertoont als, hoest, keelpijn, koorts, hoofdpijn, … kunnen de dokters voor u een afspraak maken bij een triagepost, hier dragen de artsen beschermende kledij, en wordt u zo goed mogelijk verzorgd en verder geholpen.

Indien u een afspraak gepland hebt in de toekomst, laat dan ook zeker weten dat u verkouden bent, dan kijken we ook samen om de afspraak te verplaatsen en helpen we u met uw verkoudheid.


Richtlijnen in de praktijk
14.05.2020

Het is verplicht om een mondmasker te dragen als je de praktijk betreedt. Zowel voor consultaties, ophalen en afhalen van documenten.

Per patiënt is het mogelijk 1 begeleider mee te brengen, de begeleider is ook verplicht om een mondmasker te dragen.

Gelieve bij het binnen en buiten gaan van de praktijk handen te ontsmetten.

Gelieve ook zelf deuren niet te openen van de kabinetten en probeer zo weinig mogelijk dingen aan te raken

Ook in de wachtzalen zijn de zitplaatsen beperkt. Gelieve enkel plaats te nemen op plaatsen waar geen blad op kleeft.

Regelen van afspraken en huisbezoeken
14.05.2020

Huisbezoeken worden in overleg met de artsen gepland. Het secretariaat zal uw vraag voor een huisbezoek noteren en de dokter zal met u telefonisch contact opnemen om verder af te spreken

Afspraken in de praktijk kunnen momenteel niet online geboekt worden, wel is er een overzicht van wat er die dag per dokter vrij is, om een plekje te boeken bij de arts dien je naar het secretariaat te bellen.

Onze teleconsultaties blijven van kracht, het secretariaat kan voor u eerst een teleconsultatie inplannen vooraleer er een fysieke afspraak wordt ingepland. Indien u zelf liever opteert voor een teleconsultatie kan dit ook zeker telefonisch aangevraagd en ingepland worden via het secretariaat.

Bij het telefonisch inplannen van uw consultatie zal het secretariaat vragen wat er aan de hand is. Wees hier kort en eerlijk over uw symptomen, ook zij moeten discreet omgaan met deze informatie.


Teleconsultaties
22.04.2020

Vanaf deze week is het mogelijk om teleconsultaties te boeken op onze website of telefonisch. U wordt dan op het geboekte uur door de arts opgebeld om uw probleem te bespreken en een gepaste oplossing te zoeken. 


Dit zijn dus GEEN fysieke afspraken. Het is NIET mogelijk om zelf online een fysieke afspraak te boeken, deze worden altijd in overleg met de dokter gedaan.