Laatste nieuwsberichten

Teststrategie COVID19
04.08.2021Wie wordt waar en wanneer getest?


We merken dat er de laatste tijd wat misvattingen zijn over de covid teststrategie.

Wie wordt waar en wanneer getest?


Symptomen (ziek?)

Test hier in de praktijk:

afspraak maken online op luchtweginfecties of via het secretariaat.


Naar het buitenland?

check https://reopen.europa.eu/nl

Test nodig? Testcentrum!

Code aanvragen en afspraak maken via www.mijngezondheid.be


Hoogrisico contact?

je wordt opgebeld door Contacttracing!

Indien dit niet het geval is neem dan TELEFONISCH contact op met het secretariaat.

Test is in testcentrum!


Preoperatieve onderzoeken?

Bij de huisarts op gewone consultaties

Vertrek Florence.
30.03.2021

Met spijt in het hart nemen we na 18 maand in Medihaven afscheid van Dr. Florence De Potter. Vanaf 1 april (néé geen grap) zal zij haar opleiding voor 6 maand verderzetten op de spoedafdeling van AZ Damiaan Oostende en nadien nogmaals 12 maanden in een Gentse groepspraktijk. We danken haar alvast voor de 18 maanden gedreven inzet voor de praktijk. We wensen haar alle plezier en voldoening toe in haar toekomstige, zonder twijfel succesvolle carrière.

Update ontvangen medisch vertegenwoordigers
22.01.2021

Naar aanleiding van de huidige COVID-situatie hebben de dokters beslist om geen vertegenwoordigers meer te ontvangen. Alle gemaakte afspraken worden geannuleerd.

In de toekomst zullen de dokters enkel nog vertegenwoordigers ontvangen indien er een nieuw product aangeboden wordt (geen nieuwe generieken!). Indien dit van toepassing is kunnen jullie een mailtje sturen naar ons algemeen emailadres info@medihaven.be, dit wordt met de dokters besproken en hierna nemen we terug contact met u op. 

De praktijk

Binnen Medihaven werken vijf huisartsen nauw samen met een team van paramedici. Voor voedingsadvies kunt u bij drie diëtisten terecht. Een diabeteseducator begeleidt diabetespatiënten binnen het zorgtraject. Voor psychologische ondersteuning wordt de praktijk versterkt met twee psychotherapeuten. Ook logopedische begeleiding wordt binnen de praktijk aangeboden. Alle zorgverstrekkers werken samen maar u behoudt de keuze. Ook patiënten die bij een andere huisarts zijn ingeschreven zijn welkom. Vele zorgverstrekkers zijn ook buiten Medihaven nog werkzaam en kunnen ook daar geraadpleegd worden. Omgekeerd kunt u uiteraard ook andere zorgverstrekkers die niet binnen medihaven werkzaam zijn consulteren.

In de toekomst zullen informatie- of groepssessies worden georganiseerd.

Nieuwe activiteiten of aanpassingen in het aanbod zullen hier worden aangekondigd.

Medihaven wil zo een dynamische praktijk zijn, die de nieuwe evoluties in de gezondheidszorg op de voet volgt. Er wordt gestreefd om goede kwaliteitsvolle zorg aan te bieden, zonder het persoonlijke aspect van de eerstelijnszorg uit het oog te verliezen.

De huisartsen werken in een gemeenschappelijk elektronisch medisch dossier. Zo heeft elke arts op elk moment inzage in uw medische voorgeschiedenis. Ook hier blijft de keuze van zorgverstrekker gegarandeerd. 

Voortaan kunt u hier ook online afspraken maken, maar ook telefonisch en ter plaatse is dit mogelijk. We proberen zo kort mogelijk op de bal te spelen, dus vrees geen wachttijden van dagen of weken ! 

Indien u als nieuwe patiënt komt gelieve de afspraak telefonisch te maken via 058/24.24.24 Als u met twee personen, voor een verzekeringsonderzoek of preoperatief onderzoek komt, gelieve dan twee afspraken in een keer te boeken aub. Dit omdat deze onderzoeken meer tijd in beslag nemen.

Bereikbaarheid

Medihaven is gelegen in de Oostendestraat, bereikbaar vanop de kaai via het rond punt nabij het Koning Albert monument. Tramhalte Kaai is slechts op een aantal meter van de praktijk, dus ook zeker met het openbaar vervoer is de praktijk vlot bereikbaar. Parkeren is het makkelijkst op de parking van de kaai. De ondergrondse parking onder de praktijk is enkel toegankelijk voor bewoners en klanten van de Carrefour. Na sluitingstijd van de winkel is de poort dicht. Hiernaast vindt u een kaartje waarop de praktijk, de parkeermogelijkheden en de tram zijn aangeduid.