dec
26
do
Introductie Kiko (Chi Gong)
van 19:30 tot 20:45

'Jisei-Kiko’ is een Japanse martiale en energetische discipline ontwikkeld door Meester Kenji Tokitsu en de oncoloog Toshihiko Yayama.

Een qi gong methode die het lichaam en vooral de diepe spieren van de wervelkolom ontwikkelt, ontspant en versterkt.

Kiko brengt ook meer beweeglijkheid in de rug en in het lichaam. we maken connecties en leren te bewegen vanuit de rugspieren door gebruikte maken van korte hefboom- technieken.

We gebruiken de skeletstructuur evenals de kleinere interne spieren om die skeletstructuur te bewegen.

Deze manier vanwerken leert ons om op een ‘inteligente’ en ‘ecologische’ manier te bewegen.

Deze nieuwe manier van bewegen is geschikt en interessant voor sporters en lichaamswerkers maar tevens voor mensen die lijden aan fibromyalgie, spasmofilie, CVS, reuma enz…

Het beoefenen van deze kiko werkt tevens helend en verlichtend op lichaam en geest. Je ervaart meer ruimte in je lichaam en voelt je beter in je vel en in je leven.

We voeren diverse stretchen en torsen uit waarbij we de ademhaling en de ki op een natuurlijke manier laten stromen en we zelf de energiebanen, het weefsel en de beenderen voeden en activeren.

Deze disciplines zijn een duurzame bron van vitaliteit en welzijn.

De oude meesters zeiden:’ beoefen het innerlijke en je zult alert blijven en lang en gezond van het leven kunnen genieten’.

Voor deelname aan de lessenreeks-(drie lessen): gelieve voor 21 september 30 euro over te schrijven op rekeningnr: BE61 0016 3981 5817 van 'Dojo Oostende',

Algemene info : Introductie Kiko Gi gong

lesgever Frédéric Duribreux
deelnemers Iedereen welkom
prijs Secretariaat